Home Klanten Klantcases Consolideren en moderniseren - ProRail

Consolideren en moderniseren - ProRail

“De operatie is zeer soepel verlopen met minimale verstoring voor de eindgebruikers. Een geslaagd project dat binnen het afgesproken tijdsbestek en budget naar grote tevredenheid is uitgevoerd.”

fun2share

KLANTINFORMATIE

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Ruim 4.000 medewerkers zorgen ervoor dat elke dag, 24/7, 1.200.000 reizigers en 100.000 ton goederen op hun plaats van bestemming komen. Doordat Rail-Infrabeheer, Rail-Verkeersleiding en Rail-Net 5 jaar geleden zijn samengesmolten tot ProRail is een zeer brede ICT-organisatie ontstaan. Hierdoor ontstaat steeds vraag naar hoogwaardige kennis op dit gebied.

KLANTVRAAG

Conclusion FIT heeft ProRail geholpen met het ORI-project. De kantoorautomatisering moest geheel gemoderniseerd worden waarna deze gereedgemaakt is voor outsourcing. 

AANPAK

Conclusion FIT heeft alle computersystemen, kantoorautomatisering en maatwerk- en standaardapplicaties geconsolideerd. Om innovatie mogelijk te maken, zijn alle systemen geheel up-to-date gemaakt. Zo beschikken eindgebruikers over de meest recente technologieën, waaronder een locatieonafhankelijke werkplek en beveiligde toegang tot informatie.

RESULTAAT

Conclusion FIT heeft verschillende resultaten bereikt. Een greep uit de resultaten van het moderniseringstraject:

  • Het aantal incidenten is met 40% gedaald van 4.000 naar minder dan 2.500 per maand;
  • De gemiddelde oplostijd van een niet-standaard change is teruggebracht naar 7,25 uur. Dit levert een besparing van 1,2 miljoen euro per jaar op;
  • De dienstverlening is uitgebreid met meer dan 30%, terwijl de kosten hiervoor gelijk zijn gebleven;
  • De gebruikerstevredenheid is van een magere 6 in 2010 gestegen naar een ruime 7 anno 2012;
  • Alle doelen voor het outsourcingstraject zijn gerealiseerd. Geheel op tijd kon ProRail de outsourcing van haar kantoorautomatisering als aanbesteding in de markt zetten.
Herman Peters is Projectmanager Outsourcing Readiness Infrastructure (ORI) voor ProRail. Hij is zeer te spreken over de werkzaamheden van Conclusion FIT: "ORI is een voorbeeld van een IT-project dat effect op duizenden mensen heeft. De operatie is zeer soepel verlopen met minimale verstoring voor de eindgebruikers. Kortom: ORI is een geslaagd project dat binnen het afgesproken tijdsbestek en budget naar grote tevredenheid is uitgevoerd."